2.16.2011

Muhteşem Yuzyıl (Hürrem Sultan)



Yukarıda, youtube da rastladığım diziyle alakası olmayan ama Hürrem Sultan zamanından bahseden bir video, hazırlayan arkadaş çok güzel hazırlamış müzikde çok etkileyici..

Dizinin tanıtım fragman linkini de vermiştim fakat bazı uyanık vatandaşlar videoyu değiştirmişler yerine saçmasapan birşeyler eklemişler 3 sn bile izlenilemiyen adına şarkı mı deniyor grup mudur nedir bir çuval zırva, linki kontrol ettiğimde farkettim.. neyse fragmana gerek bile yok nasılsa heryerde var..

Dizi Hakkında; Muhteşem Yüzyıl, dizisi bugüne kadar yayınladığım içerikden alakasız olacak ama, şuanda tv karşısına oturupda izlediğim, çok da beyenerek izlediğim tek dizi.. Böyle dönem filmlerini oldum olası beyenirim görsel açıdan oldukca zengin olurlar, buda bir dönem dizisi olarak hemde kendi tarihimizden olduğundan yoğun ilgiyi hakeden bir yapım..
Başrol oyuncuları geçmişde ekrana gelen popüler dizilerden karma, Aşk-ı Memnu, Binbir Gece, Hatırla Sevgili, Bir Bulut Olsam, Elveda Rumeli, dizilerinden tanıdık yüzler görüyoruz..
Hürrem Sultan'ı canlandıran oyuncu Meryem Sarah Uzerli, tanıdık bir yüz olmamakla birlikte başarılı bir performans sergiliyor, dizi başlarındaki Hürrem'in o aşırı şımarık karakteri yavaş yavaş değişiyor, ve olması gerektiği gibi ilerdeki bölümlerde intikamını alacak katı bir Hürrem Sultan karşımıza çıkacak..
maaaaan =)

Dizi Müzikleri henüz piyasaya çıkmamış bence çıkmalı artık lakin biçok kişi bekliyordur..
hani ağlatan melodi diyorum ya işte buda onlardan..

2.11.2011

Cain and Abel

Türü: Aksiyon / Dram / Romantik
Senaryo: Kye-ok Park
Yönetmen: Hyeong-sık Kim
Yapım Yılı / Yeri: 2009 / Güney Kore
Bölüm Sayısı / Kanal: 20 / SBS
Oyuncular:
Ji-seob So , Hyeon-Jun Shin
Jeong-an Chae , Ji-min Han
Konusu:
Başarılı bir doktor olan Cho In’in uzun bir aradan sonra yurt dışındaki abisi Lee Seon Woo çıkagelir yeni bir cerrahi birim açmak ister.Döndüğünde arkasında bıraktığı sevdiği kadın olan Seo Yeon’a kalbini açacağı sırada sevdiği kadını Cho In ‘e ilanı aşk yaparken bulur hasta olan babasıda hastanenin bütün yönetimini Cho In e bırakmıştır.Babasının ameliyatını araştırmak için Çin’e giden Cho In orada bir çevirmen olan Young Ji ile karşılaşır Çin’den ayrılacağı sırada Seon Woo nun annesinin tuttuğu adamlar tarafından çöle götürülerek orada vurulur.Kardeş kıskançlığını konu alan filmin Türkçe karşılığı Habil ile Kabil'dir.. (Alıntıdır)


Editörün Yorumu;
Dizi başlarda hastahane de geçiyor diye ilk bölümden vazgeçmiştim ama bir arkadaş fazla hastahane sahnesi yok güzel dizidir deyince izlemeye başladım, derken Jeong-an Chae görüp bu uyuzda izlenmezki şimdi dediğim anda, ikinci kızımız da varmış neyseki, Ji-min Han..
Hyeon-Jun Shin, doktorluk çok yakışmış adamın tipi tam uygun, iyi seçim, hani böyle bir doktor karşısında olan hasta (zaten endişelidir), bu adamdaki bu ciddiyeti (öfkeyi) görünce kaçacak yer arar bence..
Ji-seob So, ( çölde yaralı ceylan vah yawrum =)
öncesinde hanım evladıydı buncağızım 3. bölümde, çöle attılar atmacalara yem olacaktı, 4.bölümde ölümden dönmekle kalmayıp serseri tipine de kavuşuyor, afişteki gibi saç sakal karizma yerinde ;]
dizi tanıtım 2 ( spoiler )
http://www.youtube.com/watch?v=cJg1B6VcohQ

2.01.2011

Stairway To Heaven OST ( Slayt )


( koma voyo ajussi )
Stairway To Heaven OST / Jung Woo - Chun Gook Eh Gi Uk